4 Aralık 2012 Salı

Yahoo Fantasy Basketball Nedir? Amacı ne?



        Oyunumuz genellikle arkadaşlar arasında oynansada tanımadığınız insanlarla da oynayabilirsiniz yeterki bir lig bulun kendinize :)

        Ligler çeşitli sayıda oyuncudan(kullanıcıdan) oluşabiliyor 4-6-8-10-12-14-16-18-20.. Her takımın oyuncu sayısı da ligden lige değişiklik gösterir.. Max. 30 olmak üzere değişik sayılarda oyuncuya sahip olabilirsiniz bu lig kurucusunun kararına bağlıdır.. Yahoo Fantasy Basketball'un bana en büyük avantajı hergün düzenli olarak NBAyi takip etmemi sağlaması oldu tabi eğlencesinin yanında.. Her sabah kalktığında dün gece benim oyuncularım naptı diye, her gece yatarken de acaba X ne zaman sakatlıktan döner şunun performansı ne olur gibi düşünebilirsiniz kısacası oyun bağlıyor..

     Yahoo Fantasy Basketball da başarılı olmanın 1.kuralı başarılı bir 'Draft' geçirmek.. Draft ne nasıl oluyor derseniz.. Diyelim ki liginizde 12 takım var.. Yahoo Fantasy Basketball bu 12 takımı rastgele draft sırasına sokuyor ve NBA deki tüm oyuncular sırasıyla seçiliyor.. Şans eseri sonuncu sırada seçim yapcak takımın çok büyük bir dezavantajı yok çünkü 2.turda da sıra ters dönüyor.. Yani 12. seçimi yapan takım 2.tur 1.seçimi yani 13. seçimide yapıyor..

    Bu seneki tüm Yahoo Fantasy Basketball'daki liglerden alınan sonuçlarda draft sırası ortalama olarak şöyle olmuş:

   1.Lebron James
   2. Kevin Durant
   3.Chris Paul
   4.Russell Westbrook
   5.Dwayne Wade
   6. Deron Williams
   7.Al Jefferson
   8.Kevin Love
   9.Kobe Bryant
   10.Josh Smith
   11.Dwight Howard
   12.Lamarcus Aldridge


   Bu gördüğünüz gibi sadece ilk 12, 12 takımlı bir ligde genellikle 144-180 oyuncuyla oynandığı düşünülerse her draft turunun çok büyük önemi vardır..


   Peki kim nasıl kazanıyor? Yine 12 takımlı bir ligden bahsedeceğim Yahoo Fantasy Basketball liginize bir fikstür belirliyor ve yine lig kurucusunun belirlediği normal sezon playoff dönemine göre her hafta bir rakiple karşılaşıyorsun.. Sonra normal sezon derecesine göre  playofflar başlar ve 3 haftalık yada 2 haftalık (lig kurucusunun seçimine göre) playoff sonucu şampiyon belirlenir..


  Her hafta karşılaştığın rakiple 9 klasmanda karşılaşıyosun.

1.Saha içi yüzdesi
2.Serbest atış yüzdesi
3.Toplam 3 sayılık isabeti
4.Sayı
5.Ribaund
6.Asist
7.Top Çalma
8.Blok
9.Top kaybı

   Hafta boyunca oyuncularının yaptığı istatislikler toplanır bu haftaki rakibinle karşılaştırılır ve sonuç belirlenir..(Top kaybını az top kaybı yapan kazanır)

   Neden Lebron 1 numara olarak seçildiği ise burda açıklanıyor.. Her klasmanda büyük etkisi var top kaybı hariç..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder